keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Ruusulinnan kellari

Alakerrassa pyykkihuoneen ja tuvan välissä on kellari ja sen yhteydessä viinikellari. Itsetehtyjen vihannesten ja kakkujen lisäksi kellarissa on swapeista saatuja herkkuja kuten Marja Nurmen omenoita puulaatikossa (alimmalla hyllyllä) ja Brita Palmrothin Timo-perunapussi. Jauhopussi on Kalle Westerlundin leluliikkeestä. 


Viinikellarin hyllyillä on valmiina ostettuja pulloja, ylimmän hyllyn telineisiin kuuluneita pieniä puupulloja omilla etiketeillä päällystettynä, Nr 9:sta ostettu siideriastia ja kolme värillistä tyhjää pulloa Peter Valentinelta. Viinitynnyri on pätkä pyöreää puuta, jonka päähän liimasin hanan ja tein sille telineen. Talon kotitonttu on Elli-puodista. Oikean seinän vieressä on pieni pöytä, jolla "inventaario"kirja ja kynttilä.


Työkalujen vieressä minttu-ja karpalohyytelöpurkit Saanalta kellariswapista, ylemmällä hyllyllä Anna-Mari Kaipaisen tekemä tomaattisäilyke, Eeva Vehniäisen kurkkusäilyke ja punaruudullisella kankaalla päällystetty mustikkasosepurkki Renée Bäckströmiltä. 


Ovesta pääsee tupaan, jonka nimesin Museoksi koska se on vähän irrallinen osa taloa,josta alunperin piti tulla vain rakennus täynnä eri aiheisia huoneita. Hyllyjen alla surullisen kuuluisat säkit, joiden sisällä alunperin oli kuivattuja herneitä ym ja jotka hiiret sitten söivät aiemman varastoinnin yhteydessä. Käytin vanhat pussit, mutta nyt sisällä on Fimo-tuotteita.


Ylimmän hyllyn säilykepurkit Mulberry Bushilta.


Valitettavasti kellarista on "kadonnut" vuosien kuluessa sekä ihanat Englannista ostetut pikkuruiset mustat, kuraiset saappaat, "muddy boots". Samoin Englannista oikeasta viinikaupasta ostetut pikkusormen kokoiset pullot, joissa oli oikeasti alkoholia sisällä ja jotka olin laittanut viinikellarin ylimmälle hyllylle, ovat kadonneet ilmeisesti parempiin suihin (ja vanhoja kuvia katsomalla huomaa, että onpa kellarista hävinnyt pari muutakin leikkipulloa).
1 kommentti:

  1. Voi hurja siellä on semoiset varastot muonaa, että suurempikin porukka ruokitaan.

    VastaaPoista