keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Ruusulinna: musiikkihuone, vanhempien ja lasten huoneet

Toisessa kerroksessa kirjaston vieressä on musiikkihuone. Eipä ollut aikanaan tapetteja kuten nykyään, joten seinät on päällystetty kartongilla ja gobeliinitaulu on lehtikuva.


Gramofoni on teroitin, käyrätorvi alunperin joulukoriste. Pölyhuiskakin on sävy sävyyn. Valkoinen virkattu liina on Teija Hämäläiseltä joulukalenteriswapista.


Nr 9:sta Tukholmasta ostettu flyygeli on soittorasia, joka soittaa vedettynä kappaletta "The way we were" (elokuvasta "Parhaat vuotemme"), Beethovenin valvovan silmän alla. Beethoven-patsas ja vihreä lintuhäkki ovat Senaatticenterissä sijainneesta Tsuppu-nimisestä liikkestä, sekin aikanaan tärkeä hovihankkija nukkekoti-ihmisille. Joulukynttiläasetelma ja muratti ruukussa ovat Leena Toivoselta.


Laatikosto kuuluu USA:sta tilattuun, itse koottavaan Realife-kalustekokoelmaan, jonka osia on eri puolella Ruusulinnaa. Vihreän kukkamaljakon tein itse ja se on näitä ensimmäisellä-kerralla-onnistuu-mutta-jatkossa-ei - tyyppisiä töitä. Kukat maljakossa matkamuisto Mulberry Bush - kaupasta Brightonista Englannista. Pieni vihreä lasikannu on IdeaForumista Helsingistä ja nyplätty liina Lynne Johnsonilta Englannista. Valokuvakehykset Thames Valley Craftilta niinikään Englannista. Tauluna itse kehystettu lehtikuva.


Itsetehdyn divaanin päällä on viulu ja jousi Nr 9:sta, tyyny Lynne Johnsonilta, nuottiteline Mulberry Bushista.Vanhempien makuuhuone sijaitsee kolmannessa kerroksessa boudoirin vieressä. Sänky on Peter Valentinelta Englannista, olen vain tehnyt uuden katoksen ja liinavaatteet. Pinkit pitsityynyt Lynne Johnsonilta, ristipistotyynyt itsetehty, korsetti Carol Blackilta (GB). 


Keikarisetti eli hattu ja kävelykeppi ovat Tarja Södermanin tekemät. Parranajovälineet ja kannellinen potta Miniature Image USA. Pesupöydän tein itse. 


Butterick'sista Tukholmasta ostetun lipaston päällä on Ålborgista Tanskasta matkamuistona ostettu metalliarkku.


Joskus perheen vauva nukkuu vanhempien huoneessa pitsiunelmassa (joka kätkee alleen soikean rasian ja wc-paperihylsyjalat).Kouluhuoneesta päästään lasten makuuhuoneeseen, jossa perheen kolme vanhempaa lasta elelevät leluineen. Täältäkin jouduin uusimaan lattiapinnan hiirten vierailujen vuoksi ja käytin lattiaan juuri sopivan kokoisen kuviopaperin.(Takaseinän oikeasta reunasta on aurinko vuosien kuluessa haalistanut tapetista osan näkymättömiin!)
Tyttöjen nurkkaus. Sängyt on tehty kuten vauvahuoneessa hoitajattaren sänky. Ristipistotaulussa lukee "Olkaa aina iloiset", lattian ristipistomaton malli on amerikkalaisesta kirjasta (jossa se itse asiassa oli tarkoitettu pienemmässä koossa takkasermiin). Sängyllä olevan pikkuruisen possun on neulonut Larissa Vanninen ja sain sen synttäriswapista.


Pesupöytä Kalle Westerlundilta.


Pojan sängyn vieressä olevaan mattoon käytin osan isomman maton kuviosta. Kiinapelin tein itse, Xylofoni on muistaakseni jostain swapista. Mustat leikkijunat Miniature Image USA, tinasotilaat laatikkoineen Carol Black GB.


Vieterinukke laatikossa muistaakseni Mire Laineelta.


Tyttöjen kirjahylly ja paperinukkearkki seinällä. Keskimmäisen kirjan Little Women kannet Cloud Nine Studios USA.


Pojan kirjahyllyssä on kaksi oikeasti luettavaa kirjaa "Don Quijote" (Tukholman Lustikullabodenista) ja Toy Soldiers (Mosaic Press USA, joka painaa luettavia nukkekotikokoisia kirjoja).


Huoneen väliseinänä toimii kartongista ja ohuista puulistoista tehty sermi, jonka toisella puolella on pojalle sopivia kuva-aiheita...


...ja toisella taas tyttömäisiä kuvia.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti