maanantai 9. marraskuuta 2015

Ruusulinna, isovanhempien huone ja ullakko

Lienee vähän ajattelematonta, että isovanhempien huone sijaitsee hissittömän talon neljännessä kerroksessa, mutta ehkä mummo ja vaari pysyvät hyvässä kunnossa portaita juostessaan.
Tämäkin kaappi on aikanaan löytynyt Sokokselta, taiteilijan pöydän ohjeen löysin jostain amerikkalaisesta nukketalokirjasta. Pöydällä ja mustassa arkussa olevat kolme pientä kukkamaalausta ovat Emilia Tapiolalta. Kaapissa on sekä itsetehtyjä liinavaatteita että liinavaateswapissa saadut lakanarullat (Raija Paavolalta), ruutupyyhkeet (Brita Salakalta) ja tuoksupussi (Maija-Leena Autiolta). Katto"lamppu" on kiinalainen kangaskoriste China Shopista.  Oven yläpuolella ristikkäin on Carol Blackilta Englannista ostetut miekka ja tuppi. Nojatuolilla oleva hartiasuojus on Tiina Honkaselta. Laivan pienoismallin tein balsasta ja cocktail-tikuista.


Tukholmasta nr 9:sta löytyi isovanhempien sänky, amme on tilattu Miniature Imagelta USA:sta. Sermin - joka suojaa vanhuksia ikkunasta tulevalta vedolta! - tein liimaamalla vastakkain kaksi samanlaista korttia. Molemmat arkut tein itse, samoin päiväpeitteen ja ristipistomatot vuoteen molemmin puolin. Arkussa on pieni hansikaskotelo ja hansikkaat. Ikkunaverhot ja verhotangon sain kalenteriswapissa Teijalta.
 


Pöydällä olevat piippu ja taskukello Tukholman Nr 9:sta (joka aikanaan oli lähin Todellinen nukketalokauppa!)


Viimeinen ylimmässä kerroksessa oleva huone on ullakko, joka kirjaston ohella on suosikkihuoneeni talossa. Pieni ikkuna on vähän raollaan.


Yksi seinistä on päällystetty sanomalehdillä ja noiden pienikokoisten, vanhanaikaisten tekstien löytäminen oli aikanaan ihan työn takana. Pukkisängyn tein ihan siksi, että itsekin olen lapsena maalla käydessä nukkunut sellaisessa. Sängyn päällä on kasvisto, jollaista jouduin kouluaikana yhtenä kesänä kokoamaan. Sängyn alla tulitikkurasiaan tekemäni perhoskokoelma (lehtikuvista). Isoisän merimiesajoilta on ullakolle kertynyt monenlaista meriaiheista tavaraa, ruoreja, pelastusrengas, laivakettinkiä ja naamareita. Oikeanpuoleisessa seinässä on pieni salaovi isoisän tornikamariin (miten pappa siitä jaksaa ryömiä, onkin ihan toinen juttu). Ullakon perällä hyllyn päällä on mm. sukset ja sauvat, isoisän vanhoja hellehattuja ja isoäidin hatturasia jossa "minkkiä". Pystypuussa roikkuu laivakello, kulunut jousipyssy, maalipurkki ja intiaanipäähine. Oikeassa nurkassa raollaan oleva ikkuna.


Naruportaita pitkin pääsee kattoluukun kautta katolle - jos ei sotkeudu hämähäkinverkkoon.Luistimet tein Lotta Satomaan kurssilla. Katoksen alla on salainen lukunurkkaus ja kasoittain vanhoja sanomalehtiä. Leikkelin Hesarista pienikokoisia "Helsingin Sanomat 50 vuotta sitten" artikkeleita, keräsin kasoiksi ja kellastutin niitä parina kesänä ikkunalaudalla. 


Haulikko Peter Valentinelta Englannista.


Yläkäytävään johtavan oven yläpuolella on vanhoja aarrekarttoja.


Arkun päällä lasten nukketeatteri.

1 kommentti: