maanantai 29. elokuuta 2016

LWT Loviisassa osa 1

Ihana päivä Loviisassa lauantaina, lämpimässä kesätuulessa ihailemassa Wanhoja Taloja. Niin mukava kuin asuntomessuilla on käydä, niin kyllä Loviisan tapahtuma voittaa ne mennen tullen. Tällä kertaa kiersin reittini vähän eri suuntaan kuin ennen, aloitin Mannerheiminkadun pohjoispuolelta ja ensimmäiseksi kävin Helgas-talossa: postimerkeillä ja kukkaköynnöksellä koristellut ovet, ihana ruusutapetti ja matkustajakodin aikainen puhelinkoppi hurmasivat kuten ennenkin.
Sandranmäen talossa oli jo paljon valmista, mutta paljon on vielä tehtävääkin. Keskeneräisistä huoneista sai aavistuksen siitä valtavasta työmäärästä, jota Loviisan taloissa on tehty ennenkuin me pääsemme niitä ihailemaan valmiina - jos nyt vanha talo koskaan on valmis. Kuistin ikkunalla on talon perustuksista löytyneitä erivärisiä pulloja.

Villa Linnean yläkerrassa on ihania lastenhuoneita ja alakerrassa mm.tämä ihana vanha sohva tyynyineen.Ja sitten IHANA, ihana Fröken Wiklundin Lilla Ljuva, jossa tänä kesänä oli nähtävillä uusi huone. Fröken kertoi, että on luopunut televisiosta koska katsottuaan neljäkin tuntia illassa ohjelmia, joita ei kehtaa edes mainita, alkoi miettiä, miten paljon paremmin aikansa voisi viettää (niinpä, samaa olen itsekin välillä miettinyt!). Huikean kaunis olohuone osoittaa, että aikaa on käytetty todella tehokkaasti, uskomaton työ on tehty tämän kesän aikana. Opettajan työn etuja on pitkä kesäloma; jossain talossa olikin keittiössä kyltti "Three reasons to be a teacher: June, July and August".
Vasemmalla sohvan takana pilkottaa piironki, joka on päällystetty vanhoilla ranskalaisilla muotilehden sivuilla decoupage-tekniikalla.


 Lilla Ljuva ihanine yksityiskohtineen on yksi ehdottomia suosikkejani Loviisassa. Paitsi että talo on kaunis, minua, kuten kuulemma monia muitakin naisia, kiehtoo se, että tämän remontin on tehnyt nainen (välillä sukulaisten avustuksella). Joka asuu paratiisissaan kissan kanssa. Joka pysyi piilossa kun talo yht'äkkiä oli täynnä vieraita.
Airi Kallion huikean hienoksi restauroima Kappeli.


Verannalla erottaa juuri ja juuri vanhanaikaisesti pukeutuneen pariskunnan, suoraan 1800-luvulta Kappelin loiston päiviltä.


Wanhan Kaupan puutarha lumoaa vuosi vuodelta.
Vanhaan maakellariin on tehty ihanan romanttinen oleskelualue ja nuo pienet kiviportaat sivussa ovat nekin suloiset.
Kesäkammarissa oli tällä kertaa tällainen installaatio.Ja kesäkammarin päädyssä terassilla on aivan samanlainen sohva ja pöytä kuin minulla.


Villa Limpun pihalla oli varsin kekseliäästi tehty pöytä ja tuolit vanhoista lavakoista.


Kauniissa keittiössä leivotaan limppuja myyntiinkin. Villa Limpusta on tulossa artikkeli Unelmien Talo ja Koti-lehteen ja sieltä pitäisi löytyä limpun ohjekin. Tuskin maltan odottaa lehteä!Mikä ihana aforismi seinällä.


Ihana nurkkaus vanhempien makuuhuoneessa ja vanhaan taloon hienosti sovitettu kodinhoitohuone.Ensimmäistä kertaa kävin yläkerrassa ja mikä siellä odottikaan: aivan mahtavan upeat laivahenkiset tilat. Kajuutta, köysi"listoja", vanhaa puuta. Huikeat oleskelu-ja nukkumistilat!

Hieno idea hyödyntää portaikon yhteydessä olevat tilat kirjahyllyinä. Ylempi kuva Villa Limpusta ja alempi voimakkaiden värien Huset vid ån-talosta, josta myös mainio kuvitus wc:ssä.
Kuninkaanlähde ei suotta ole kävijöiden suosiossa. On vaikea valita, kumpi viehättää enemmän, sisustus vai puutarha. 
Takaosan kuistin hienoja asetelmia.Kuistin viereinen ihana pieni oleskelutila ja persoonallinen kylpyhuone.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti