maanantai 8. elokuuta 2016

Kesälomamatkoja, osa 2

Seinäjoelta matka jatkui Kokkolan lähelle Kälviälle. Yövyimme pienellä matkaparkkialueella ja seuraavana aamuna oli ihan pakko käydä kiertämässä omistajan vuosien työ: Toivosen eläinpuisto ja talonpojanmuseo. Mikä valtava työ on vuosien aikana tehty kun rakennuksia on siirretty alueelle, kerätty tavaroita ja kotieläimiä ja työtä riittää kun pidetään museoaluetta kunnossa. Todella käynnin arvoinen paikka!
Näissä pienissä torpissa asui aikanaan niin paljon suomalaisia perheitä, suuria perheitä, pieniä asumuksia, vaatimatonta, pientä elämää.
Hieno puinen keinu.

Tuo luonnollisen näköinen ja kokoinen ihmishahmo on itseasiassa nukke.Huomaa mieshahmo kivellä!


Koulu... ...ja kyläkauppa posteineen, puhelinkeskuksineen, valokuvaamoineen ja kellosepän pajoineen.

Museoalueella oli myös kesän ajan lasten asuntomessut; mieleistään mökkiä sai äänestää voittajaksi.Matka jatkui edelleen pohjoiseen, Ouluun. Merivesi oli huikean lämmintä, ranta vain liian matala uimiseen. 
Aika upea yhdistelmä tämä!


 Leirintäpäivien jälkeen käytiin Oulun torilla.


Ei sitten mentykään Rovaniemelle asti vaan käännyttiin takaisin etelään ja yövyttiin Pohjanmaalla. Matkan keskeytti puoleksi tunniksi kolari, jossa kuoli naismotoristi.


Ei sellaista Suomen kesää, etteikö vähän väliä jyrähtelisi. Reisijärvellä oli komea ukonilma jyrähtelyineen ja salamoineen, mutta sadekuuro oli niin raju, että piti purkaa kiireellä asuntoauton markiisi ja heittää tuolit etuovista sisään. Sateen pauke asuntoauton peltiseen kattoon on melkoista meteliä! Mutta oi, miten lämmintä järvivesi oli, +25 astetta, kuin linnunmaitoa ja uimaranta oli hyvä.Reisijärveltä Jyväskylään ja tyttöjen netistä löytämään Prison Islandiin. Vanhaan vankilaan on tehty seikkailurata, jossa on tunti aikaa selvittää 18 eri sellissä olevat tehtävät. Ja tehtävät on itse hoksattava. Tehtävien suorittamiseen on kulloinkin noin minuutti aikaa, jonka jälkeen on poistuttava sellistä. Uudelleen voi yrittää niin monta kertaa kuin ehtii. Sain Emilian ja Olivian kanssa suoritettua 4 tehtävää kunnialla...kaikkia kyllä yritettiin: älykkyystehtäviä, kiipeilyä, laskemista, pallon heittoa jne.

Vaajakosken Pandan tehtaalta löytyi monenlaista herkkua.


Seuraavaksi Lahteen, jossa oli illalla huikean kaunis auringonlasku tutulla parkkialueella Vesijärven rannassa.


Aamulla tein kävelyretken Lanu-puistossa ja vietin täydellisen lomahetken kauniissa kahvila Karirannassa juomassa kaakaota.Pikku-Vesijärven vesiurut ja tällä kertaa näin ne myös musiikkiesityksen kera.Vesiurkujen lähellä oli näin värikästä pienen kahvilan ympärillä. Varsinkin neulomalla/virkkaamalla päällystetty pyörä huvitti meikäläistä.


Lähtöpäivän aamuna tein jälleen nautinnollisen Lanu-puisto-Kahvila Kariranta-kierroksen ja sen jälkeen kävin Lahden Historiallisessa museossa (upea rakennus!) katsomassa mielenkiintoisen näyttelyn "Kaneli ja kardemumma - leipuriperheen elämää Lahdessa 1875-1917". Paitsi itse leipuriperheen elämästä, näyttely kertoi myös Lahdesta noihin aikoihin. Vitriineissä oli kaupungin rakennuksista parikin pienoismallia, jotka erityisesti kiinnostivat nukketalorakentajaa.Iltapäivällä kotiin ja seuraavana aamuna ex tempore-lähtö Tallinnaan kolmistaan Emilian ja Olivian kanssa. Jokainen löysi uusia mieleisiä vaatteita ja sen jälkeen käytiin syömässä tunnelmallisessa Peppersack-ravintolassa, joka sijaitsee keskiaikaisessa rakennuksessa. Tarjoilijat ovat pukeutuneet vanhanmallisiin pitkiin pukuihin. Ruokailimme alimman kerroksen tunnelmallisessa Kolmen Sammakon Grillissä. 
Ravintolan ulkopuolella torilla on usein keskiaikaan liittyviä esityksiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti