maanantai 5. joulukuuta 2016

Lowiisan joulukodit

Jouluaika alkaa oikeasti kun käyn kirkossa laulamassa ihanan Hoosiannan. Toinen sielua ravitseva ja joulumieltä tuova tapahtuma on Lowiisan Joulukodit, joita kävin taas katsomassa lauantaina. Kesään verrattuna ihmisiä on paljon vähemmän ja tunnelma upea ihanissa kodeissa ja kauniisti valaistussa Loviisassa. Luntakin oli pari senttiä, juuri sopivasti tunnelmaa luomassa. 
Tällä kertaa aloitin kierrokseni ihanasta Vackerbackasta glögiä nauttien. Joka kerralla mielenkiintoinen sisustus on ollut vähän erilainen ja mieleen jää monenlaisia hyviä ideoita. Ostin Tina Karvosen suunnitteleman kortin, josta voi leikata kauniin varjostimen tuikkukynttilälle.Viereisen Ajurintalon jälkeen...


...kävin Laivasillan markkinoilla. 
Seuraavaksi suuntasin Pitkänpöydäntaloon. Salin ikkunat oli peitetty ja huone valaistu monilla kyntteliköillä joulumusiikin, mm. "Oi, jouluyön" soidessa taustalla. Rauhallinen, vanhanajan joulutunnelma oli täydellinen.


Villa Aaltosen portilla oli ihana kyltti "Nyt riemuiten tänne kiiruhusti tulkaa". Täällä ravitsin paitsia sielua myös ruumista herkullisella suolaisella piirakalla.Helgas:


Ihanaisen Lilla Ljuvan joulutunnelmaa.
Lilla Ljuvaa kierrellessäni sinne ilmestyi myös MTV3:n Kympin uutisten kevennysten Mika Tommola kameramiehineen. Loviisan taloista näkyi sunnuntaina lyhyt jouluohjelma ja niinpä vain bongasin kuvista itsenikin (beigessä takissa). 

Kimmo Lonka on koonnut kotiinsa valtavan joulumaailman. Sokeripaloista tehtyyn linnaan oli käytetty yli 3000 EriKeeperillä liimattua sokeripalaa. Lisäksi kodista löytyy parikin persoonallista makuuhuonetta.
Wanhan Kaupan kirpputorilta mukaani hyppäsi ihana joulutyyny.


Kuninkaanlammen ihana talo ja piha. Yksi talon kissoista nautti elämästään sängyllä, toinen lasikuistin tuolilla. Olga-rouvan leipoma ruusumuffinsi (vadelmahillolla) oli suussasulava.


Kuninkaanlammen pihamyymälästä löysin nämä kaksi pientä ruukkua, joihin hankin varmasti samanlaiset hyasintit sammaleineen kuin talon pöydillä näkyi.


Huset vid ån-talon vierailun jälkeen viimeiseksi kävin vielä Villa Limpussa, josta ostin mukaani todella uunituoreen, herkullisen limpun, kuumana suoraan uunista.

Jälleen kerran suurKIITOS ihanille loviisalaisille, jotka avasivat kotinsa meidän tulla ja ravita sieluamme kauneudella ja joulutunnelmalla. Nyt vain odottamaan elokuuta, jotta pääsee taas kylään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti