maanantai 12. syyskuuta 2016

Praha, osa 1

Kauan siellä on pitänyt käydä, mutta aina se on jäänyt. Nyt sitten pääsin sinne, Prahaan. Kauniiseen, helteiseen (virallisesti noin +30 astetta!) Prahaan neljäksi päiväksi. Meitä oli yhdeksän ihmisen sukulaisjoukko juhlimassa anopin elokuisia 80-vuotisjuhlia. 
Suotta ei Prahaa kehuta, rakennukset joen molemmin puolin on todella kauniita. Niska kenossa piti ihailla maisemia katujen molemmin puolin. Noin 20 000 askelta päivässä, jalat kipeinä, mutta kyllä se kannatti. Onneksi välillä pääsi metrokäytävien viileyteen, jotta jaksoi taas nauttia helteestä.


Upeasti maalattu talon seinä.


Astronominen kello, jonka spektaakkeli opaskirjan mukaan "on tyly muistutus siitä, että viikatemies on taas niittänyt yhden tunnin katsojan elämästä".Torstaina ajoimme raitiovaunulla johonkin suuntaan, jäimme pois ja etsimme ruokapaikkaa pienelle välipalalle. Sellainen löytyi, emme kyllä vieläkään tiedä missä olimme, mutta kauniilta sisäpihalta löytyi mukava paikka katosten alta. Lasikäytävän alla oli hienoja, erilaisia kiviä koristeena.


Kävellessä osuimme valtavaan Hamley's-lelukauppaan, jonka keskellä oli iso karuselli, liukumäki ja osastoittain leluja ja jopa herkkuja.

Kaduilla näkyi monenlaisia kyytipelejä.

Hevoskyyti Pyhän Nikolauksen kirkon edessä vanhan kaupungin torin laidalla. Kirkossa on suurin kynttilälyhty, mitä muistan ikinä nähneeni.
Kadun ihmeitä ja yksi monesta sotamies Svejkin baareista. Kirjailija Franz Kafkan pää, jonka pitäisi pyöriä muodostaen kasvokuvan yhä uudelleen. Odotimme ja odotimme, mutta mitään ei kyllä tällä kertaa tapahtunut.


Palladium-ostoskeskus kymmenine myymälöineen.Tunnin jokiristeilyllä pääsi ihailemaan maisemia uudesta suunnasta.Kuuluisa Kaarlensilta."Myytävänä pieni sievä mökki kauniilla maisemilla hyvien kulkuyhteyksien varrella." Vaan eipä taida olla myytävänä.


Minä, joka en ole juonut olutta vuosiin, ihastuin tummaan tsekkiläisolueeseen, jota sitten tuli juotua pari lasillista päivässä. Ihana janojuoma!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti