tiistai 8. joulukuuta 2015

Ruusulinnan keittiö ja apukeittiö

Ruusulinnan eteisestä alasjohtavat portaat vievät apukeittiöön. Ovi taustalla johtaa pyykinpesuhuoneeseen. Oven vieressä on vanhanajan jääkaappi, sen päällä jäätelökone ja edessä lattialla vadissa iso jääpala ja tongit sen nostamiseen (kaikki Miniature Image USA). Leipälaatikon tein muinoin Kauniaisten kerhossa. Jääkaapin yläpuolella on Englannista ostettu rivistö kelloja, joista palvelijat näkevät, mistä huoneesta isäntäväki heitä kutsuu. Seinätelineessä musta sateenvarjo, mattopiiska ja lattiaharja.Tiskipöytä ja työpöytä on itsetehtyjä, vesipumppu ostettu.


Apukeittiön ja palvelijan huoneen välissä on keittiö. Doloresista ostetulla, hieman pyylevällä keittäjättärellä on Raija Paavolan puvustus. Kaikki keittiön huonekalut ja hellan olen tehnyt itse, mutta astioita ym rekvisiittaa olen ostanut Suomesta, Ruotsista, Tanskasta, Englannista ja USA:sta.


Keittäjättärellä on leivonta meneillään. Pöydän kulmalla on Maija-Leena Aution tekemiä lohimedaljonkeja lautasella ja Mirka Salosen tekemä juustomuotti.


Mutta voi, kananmuna on kaikessa kiireessä pudonnut lattialle. Sivupöydällä Mirka Saloselta ostettu lettupannu ja raastinrauta. Lihamylly Kalle Westerlundin myymälästä oli riemullinen löytö: olin nähnyt samanlaisen Mysi Lahtisen Taikurien talossa ja se oli mielestäni uskomaton näky. Kun sitten löysin itselleni samanlaisen, se tuntui nostavan oman nukketalon korkeampiin sfääreihin.


Ovi johtaa palvelijan huoneeseen.

 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti