perjantai 26. kesäkuuta 2015

Gdanskissa

Ihana riemuloma Gdanskissa (13.-17.6.) takana. Naurua riitti niin, että tuli varmasti monta elinvuotta lisää. Edullisin matka löytyi Wizzairin kautta. Puolassa oli lämmintä, todella edullista (Lidlissä oli pakko varmistaa, ovatko hinnat todella zloteina vai euroina, olivat neljäsosa Suomen Lidlin hinnoista!)ja hämmästyttävän siistiä. Ja seura oli tietysti ykkösluokkaa.
Menomatkalla:Majapaikkana oli osalle meistä tuttu, osalle uusi Mamas and Papas-hostel. Ihana, boheemi, siisti paikka, huippuystävällinen henkilökunta ja edullinen hinta (10 e/yö/henkilö sisältäen aamiaisen). Kuuden hengen huoneeseen, jossa oli kolme kerrossänkyä, saatiin kahdeksi yöksi miehet "petikaveriksi", toinen oli puolalainen, toinen australialainen. Hostelin kotisivun blogissa on meistä kuva talon puutarhassa!


Suositussa hostelissa on käynyt matkailijoita ympäri maapalloa.
Matkan ohjelma oli kävelyä ja shoppailua. Gdanskin keskustassa Dluga-kadulla asui ennen porvaristoa, joiden sodan aikana pommitetut talot on entisöity upeasti.Gdansk on tunnettu meripihkasta, jota myydään monessa muodossa.


Monen "blondi"sekoilun jälkeen pääsimme kuin pääsimmekin käymään Sopotissa.Näimme aidon, puolalaisen Molon...joka puolankielellä tarkoittaa siltaa (hmm, jokin pitkä, joka "tähtää" kohti kosteaa...). Kyse on huikean pitkästä puusillasta Grand Hotelin edessä.
"Filming Titanic"!Ja kuinka me söimmekään, nauttien!!

KFC:ssä (Kentucky Fried Chicken), mm.ihana mocktail-juoma:Dluga-kadun Buddha Bar Loungessa:
Kahvilassa (kaikki nämä yhteensä noin 10 e!):


Ja hostelin pihalla grillaten. Teimme kattilaan oman mojito-version KFC:n innoittamana: limeä, mintunlehtiä ja Spritea/Sevenupia.Kuvassa seisomassa Mama ja tyttärensä.


Sitten oli vain lähdettävä paluumatkalle.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti