keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Carl Larsson-huone

Olen hankkinut (sanotaanko jokin aika sitten...) sekä Ateneumin näyttelystä että itse Carl Larssongårdenista muutaman CL-huonekalun. Nyt sain aikaiseksi rakentaa niille huoneen. Käytin yhden varastossa olleen viinipullolaatikon (6 pullolle), poistin siitä etuseinän ja maalasin ulkoseinät kaikki erivärisiksi, kuten alkuperäisessä talossakin.
 
 
 

Huoneeksi valitsin Förmaketin huonekalujen vuoksi (oheinen kuva Carl Larssongårdenin nettisivuilta)
 
 
 
Laatikko on hieman pieni mittakaavaltaan, mutta kyllä se asiansa ajaa. Ensin rakensin huoneen takaosaan korokkeen.
 
 
Laatikon urat peitin vihreäksi maalatuilla rimoilla, jotka sopivat rajaamaan ikkunaa. Maisemana on todellinen maisema CL-gårdenin rannasta.
 
 
 Seinille liimasin samat kuvat kuin huoneessa on oikeastikin. Mattokangas löytyi varastosta ja kaiteet rakensin mallin mukaan. Ja sitten Olivia huomautti, että muuten hieno, mutta miksi noissa kaiteissa noi kaaret on eri suuntaan! No siksi, että minä olin sokeana liimannut vasemmanpuoleisen väärinpäin!!! Joten korjaus edessä!

 
Vasemmassa reunassa ikkunan takana on myös oikea maisema (molemmissa ikkunoissa verhot ylös käännettyinä, jotta maisema näkyy) ja oikeanpuoleisessa ikkunassa näkymä Verkstadiin päin.


 
Seinäkynttilät tein korunosista.
 
 
Huoneen oikea puoli on jo lähes valmis. Valkoiset pöydät ja tuolit ovat niitä rakennussarjana ostettuja, ruskean pöydän rakensin itse. Sinivalkoisen liinan tein lakanakankaasta ja sinivalkoisesta pitsistä.
 
 
Aioin ensin jättää tuolit tällaisiksi, mutta ompelin niihin kuitenkin vielä irrotettavat rimpsut.
 
 
Kynttilänjalat on ostettu, lautanen kuuluu kahvikalustoon ja purkki on Hobby Pointin puinen, avattava purkki, jonka maalasin itse.
 
 
Kirjat tein itse, samoin shakkilaudan ja kaktuksen puupurkissa, johon lisäsin kahvat Tiimarin tarvikkeista. Sinisen astian olen ostanut markkinoilta ja kynttilänjalat Turun messuilta Leea Lehelmän pöydästä.
 
 
Vielä puuttuu huoneesta Mårbacka-pelargoniat ikkunalaudalta, köynnökset ja vasemman reunan sohva tyynyineen. Ja aivan "ovensuuhun" tulee kaksi punaista ruokasalin tuolia, joista toisesta puuttuu vielä nahkasuojus. Onpa erikoista rakentaa vaihteeksi näin suuressa mittakaavassa, kalusteethan on 1:10. Ne tuntuvat valtavilta Rauhankadun talon kalusteiden jälkeen.
 
 
 
 
 
 
 
 

1 kommentti: