Powered By Blogger

sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Ruusulinnan vauvahuone, käytävä ja tornihuoneet

Ihan ensin suurkiitos kaikille Ruusulinnaa kommenteissa kehuneille. Aina se lämmittää mieltä.
Tänään oli niin pilvistä, ettei ollut paras mahdollinen kuvaussää, mutta näkeehän näistäkin.

Yksi Ruusulinnan ylimmän kerroksen huoneista on vauvanhoitohuone ("nursery"), jossa vauva asuu lastenhoitajan kanssa (paitsi milloin nukkuu vanhempien huoneessa pitsivuoteessaan). Lattialta revityn kankaan tilalle liimasin lautalattian petsatuista pahvisuikaleista.


Vauvan ostin leluliike Kalle Westerlundilta (joka aikanaan oli lähes ainoa hovihankkija Helsingissä nukkekoti-ihmisille) ja lastenhoitajan Doloreksesta. 


Sokokselta ostetussa kaapissa on mm.Minna Toivarilta swapissa saatu pyyhepino. Nallen ja pienen talon olen saanut entisiltä pankkiaikaisilta työtovereilta. Vauvansängyn peiton ja tyynyn, maton ammeen alla ja sänkypeiton hoitajattaren sängyssä olen tehnyt itse. Takanreunuksella oleva metallinen karuselli on Thames Valley Craftilta Englannista ja jack-in-the-box - vieterilelun tein englantilaisen nukkekotikirjan ohjeilla (laatikko kartongista, vieteri kuulakärkikynästä, puuhelmi päänä ja hattu ja kaulus punaisesta huovasta).
Skånen hevonen on Tukholman tuliainen ja pingviini-vetolelun sain synttäriswapissa Hanna Meroselta. Kaikki talon erilaiset matka-arkut olen tehnyt itse. 


Hoitajattaren sängyn, samoin kuin lastenhuoneessa olevat kolme sänkyä, olen tehnyt hammastikuista, helmistä, ohuesta puusta ja rimoista ja maalannut.


Yläkerran läpi kulkee pitkä käytävä, jossa on kaksi Nazaretista Israelista saatua saviruukkua. Maton ohje ("Karadja runner") on kirjasta Miniature Needelpoint Rugs for Dollhouses/Susan McBaine.Tornissa on neljä huonetta. Alimpana verhon takana on varasto, jossa säilytetään joulu- ja pääsiäiskoristeita. Kullanvärisellä metallipaperilla päällystetty tulitikkuaski on talon kultainen kulmakivi. Sen sisällä on pieni käärö, jossa kerron, miten aloin taloa rakentaa; lisäksi laatikossa on kaksi 5 pennin kolikkoa vuodelta 1983, jolloin aloin taloa rakentaa ja kaksi englantilaista, 2 ruotsalaista ja yksi suomalainen (1 markan eli myöhemmän 1 pennin) kolikko syntymävuodeltani 1956.Tornin toisessa kerroksessa on miehinen tornikamari. Lattian tein liimaamalla 1x1 cm kontaktimuovin palasia ruutukuvioksi, tapetti näyttää jo paikoin revenneen (ihmekös tuo 30 vuoden, varastoinnin ja muuttojen jälkeen!). (Sermi oviaukoissa peittää vain sen tosiseikan, että eteisaula ja sali ovat vielä järjestämättä!)Pöytä on tehty pienestä metallilautasesta, jalat ovat kiväärinhylsyjä. Tinatuopit Carol Blackilta Englannista, sotureiden alkuperää en muista.


Kolmannen kerroksen tornihuone on naisille. 
Kolmiosainen sohva on edesmenneen Sari Höglundin tekemä. Milon Venus on Englannista, sen jalusta on tehty puisesta lankarullasta, koristeltu pitseillä ja maalattu kullanväriseksi. Kettupuuhkan tein Hanna Merosen kurssilla.


Tornin ylimmässä kerroksessa on isoisän salainen huone, "mancave". Muistoina merimiesajoilta arkussa on pari isoa kirjaa ja käsiase, lattialla kompassi (matkamuisto Legolandista), öljylamppu (Carol Blackilta), naamari seinällä ja kaukoputki. Sen tein Arlan pirtelöjuomapillistä (jossa on kaksi sisäkkäin olevaa osaa, joita voi liikuttaa pidemmäksi ja lyhyemmäksi - hirveä selostus!), metallilevystä, cocktail-tikuista ym sälästä. Huoneen seinillä oli alunperin joku tapetti, jonka revin pois, petsasin seinät ja vähän epäsiististä pinnasta tulikin ihan miesluolaan sopiva, vähän merirosvomainen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti