Powered By Blogger

sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Ruusulinna: keittäjän huone, eteinen ja sali

Alakerrassa keittiön vieressä on keittäjän makuuhuone, niukasti ja yksinkertaisesti sisustettu.
Ompelukonepöydän takana on pieni kamiina, joka on niitä kuuluisia terottimia.


Puisen sängyn pohjan tein kalastajanlangasta .


 Lastuvakan on tehnyt Mirka Salonen ja värikkään huovan sain Anne Siimekseltä liinavaateswapissa. Pesupöydän (kotiopettajattaren huoneessa on samanlainen) tein amerikkalaisen nukkekotikirjan ohjeiden mukaan.


Yksi talon aarteista on tämä Riika Paakkunaisen tekemä huikean hieno ja pieni neula- ja lankateline.Talon ulkopuolella on portaat, joita pitkin noustaan toisen kerroksen kuistille. Kuistin pääovesta tullaan eteiseen. 


Jotkut vieraat tosin tulevat ihan mitä kautta haluavat!


Oven vieressä perheen isän ratsastussaappaat. Kynttilälampetit vasemmalla seinällä Lundbyn, kultainen vaasi pöydällä Paula Söderholmin liikkeestä. Kaikki ristipistomatot olen tehnyt itse. 


Kolme pitsiliinaa Lynne Johnsonilta, kukkateline Margarethas Dockskåp Malmö. Vieraskirjan kullanväriset metallikannet taisivat olla avaimenperä, jonka sisään tein sivut. Hyasintti ruukussaan on Elli-puodista Helsingistä (yksi todella alkuaikojen hankinnoista Ruusulinnaan).


Puolipyöreän pöydän päällä puhelin Kalle Westerlundilta, musta pieni vaasi on lelu lapsuudestani. Enkelikynttilä muistaakseni Päivi Varikselta. Tuolilla olevat hattu, laukku ja päivänvarjo ovat Minna Toivarin käsialaa. Itse tuolin olen tehnyt nk-kirjan ohjeiden mukaan.


Matala jakkara on Tukholman Butterick's-kaupasta, mutta tein siihen itse ristipistopäällisen.Alakertaan johtavan portaikon viereisellä pöydällä on paketti, ruusulähetys laatikossa (Mulberry Bush GB) ja kullanvärisellä vadilla kirje. Kaappikello Miniature Image USA.


Kolmannen kerroksen saliin johtavat portaat.


Sali ja sen kaksi itsetehtyä aarretta: samettisohva ja ristipistomatto, jossa on yli 37 000 pistoa (ja virheet päälle! Kirjasta Millie's Needlepoint Rugs, josta olen käyttänyt monia ohjeita). Oikealla oven vieressä iso punainen ruukku Pariisista Galerie Lafayettesta. Pöydällä on samantyylinen kannu, jonka alkuperää en muista, mutta sopivat hyvin yhteen. Portaikon vieressä mustalla maalatulla ja koristellulla Lundby-pöydällä olevat valkoiset ruusut maljakossa ovat Marja Nurmelta. 


Sohvalla oleva pitsireunainen tyyny on Lynne Johnsonilta. Valkoinen tyyny, samoin kuin leposohvan ristipistotyyny ovat lahjoja, mutten muista kenen tekemiä (jos tunnistat työsi niin kerro!). Leposohvan suklaarasia Ankkilta Kauniaisten kerhosta.Tornihuoneen oven yläpuolella roikkuu makrame-ruukkuteline (ohje kirjasta Marjorie Ames "Miniature Macrame for Your Dollhouses").


Porrasnurkkauksessa voi istua katselemassa metallilaatikossa olevia valokuvia. Seinällä olevissa kuvissa on Ruusulinnan isovanhempien ja vanhempien valokuvat. Alhaalla vasemmalla on äitini isovanhempien kuva.


Vastakkaisella porrasseinällä on puolestaan molempien isovanhempieni kuvat.


Uunissa voi oikeasti polttaa tuikkukynttilöitä. Pöydällä olevat patsaat ovat EuroMinis-tuote, kukkamaljakko jostain swapista ja pitsiliina Marja Nurmelta.


Takansuojus on osa itsekoottavaa Realife-kalustoa. Hevospatsas Thames Valley Craftsilta (GB).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti