Powered By Blogger

tiistai 10. marraskuuta 2015

Ruusulinna: boudoir ja kirjasto

Yksi kolmannen kerroksen huoneista, siinä vanhempien makuuhuoneen ja salin välissä, on talon rouvan boudoir. Huoneesta johtaa myös portaat yläkerran käytävään. Portaita peittää itsetehty ristipistomatto. Vaaleanpunainen ruukku on lapsuudestani. Metallisessa telineessä on hattuja, laukkuja ja alaosassa (vähän vinksin vonksin!) päivänvarjoja. Peilipöydällä on koruja, hajuvesipulloja ja balettitanssijapatsas.


Vanhempien makuuhuoneen ja boudoirin välille pujottelin helmistä verhon, jonka kuvio esittää puun takana kulkevaa riikinkukkoa.


Matka-arkun teko-ohjeet löytyvät kirjastani "Hienoimmat nukkekotini" (s.66-67).


Kirjasto on toisessa kerroksessa, mutta oli kiire päästä laittamaan sitä valmiiksi koska se on lempihuoneitani. Talon asukkaista isovanhemmat ja vanhemmat vaatteineen ovat Carin Backlundin Tukholmassa sijainneesta Lustikullabodenista. Carin oli huikean taitava nukkekotitaiteilija kunnes eläköidyttyään lopetti liikkeenpidon. 
Takanreunuksen maljakot ovat suitsuketelineet China Shopista, hopeanväriset kärryt ovat yksi aarteistani, ollut minulla jo kauan, en vain muista, mistä ne olen saanut.


Takan edestä puuttuu vielä kullanväriset suojustelineet, jossain laatikossa ne varmasti ovat (äidin rippiristi löytyi jo paikalleen kappeliin!). 


Maapallo on sitä terotin-sarjaa, jota monella on. Kirjaston kierreportaat ja palkeet tein itse. 


Isoisän vieressä olevalla pöydällä on konjakkipullo, konjakkilasit ja aski sikareita tuhkakuppeineen. Sikarit tein petsatuista cocktail-tikuista, joiden toiseen päähän kiersin pienen metallipaperinauhan. Isoisä lukee "The New York Tribune"-lehteä. Pienet pitsiliinat pullon ja vaasien alla on Englannista tilatut, Lynne Johnsonin käsinnypläämät.


Oven vieressä on kirjakaappi, johon täytyykin näköjään askarrella lisää kirjoja. Alahyllyllä on sikarilaatikoita. Seinällä olevat koristeet ovat nappeja, joista on kanta katkaistu pois.


Kirjoituspöydällä on pelikortit, salalokerokirja, musteenkuivain, lasipaino, elefanttipatsas, sulkakynä ja kirjoitusalusta. Lokeroissa on kirjeitä ja kortteja.


Kirjahyllyjen kirjat on muutamaa lukuunottamatta feikki-kirjoja, mutta joukossa on nämä luettavat versiot: Englannista tilattu kuvateos Charlotte Bronten elämästä, matkamuisto(avaimenperä)kirjat Pariisista ja Kööpenhaminasta sekä amerikkalaiset "Book Catalog", "Opera Stars" ja "A Tribute to Cincinnati Writers". 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti