Powered By Blogger

maanantai 23. marraskuuta 2015

Ruusulinnan ruokasali

Ruusulinnan ruokasalissa alkaa olla jo vähän joulun tuntua.Nojatuoli ja seinustalla oleva pieni sivupöytä kuuluvat Realifen itsekoottavaan Queen Anne Living Room-sarjaan. Tuolin verhoilin samalla kankaalla, josta tein myös verhot. Isot kullanväriset "ruukut" ovat itseasiassa 1:1 kokoiset veitsitelineet.


Carol Blackilta tilatulla pöydällä on makeisia, leivoksia, hedelmiä, piparkakkutalo ja kääretorttu ja laatikossa servetit renkaissaan.


Pöydän astioita on ostettu suomalaisista kaupoista ja Tukholmasta, kullanvärisen kynttilänsammuttimen (pöydän oikeassa reunassa) tein Kauniaisten kerhossa. Pienen kullanvärisen korin, jossa on aterimia, tein pahvista ja päällystin kullanvärisellä koristepaperinauhalla.


Takan reunuksella on swapista saadut Suomi-kynttilät ja itsetehdyt vaasit. Pieni rumpalitonttu sopii niihin väreiltään. Pieni hiilihanko on Elli-puodista ja pöydän astiat kuuluvat samaan sarjaan kuin kulmahyllyssä oleva iso lautanen. Takka on Nr 9:sta, mutta maalasin sen itse, liimasin sisään marmoritapettia ja nokesin sitä hieman.


Kulmahyllyssä on hedelmäviinipullosta (olikohan Kirsch-merkkistä?) saatavia pikareita, Sia-puodista Tukholmasta ostetut kaksi lasilintua ja pieni lasielefantti, 2 lasimaljakkoa Nr 9:sta, ystävättäreltä saatu kukka-astia ja USA:sta tilatut konjakkilasit. Oven vieressä roikkuu nauha, jolla voi kutsua palvelijan paikalle. Koriste oven yläpuolella on kirpparilöytö.Sivukaapisto, lasidekantteri, sifooni, shamppanjalasit ja pullot Englannista, pieni korkkiruuvi Tukholmasta. Seinän Imari-lautanen kuuluu samaan sarjaan kulmahyllyssä olevan vaasin kanssa.


Tämän jälkeen on Ruusulinnasta enää järjestelemättä ja kuvaamatta keittiö ja apukeittiö.

Nyt täytyy alkaa valmistautua sekä torstain pienimuotoiseen Thanksgiving-lounaaseen että ensi lauantain nukkekotitapahtumaan Turussa. Aboa Vetus Ars Novassa avataan perjantaina varmasti upea nukketalonäyttely, johon tulee taloja Lontoon Victoria and Albert Museum of Childhoodista. Lauantaina on pieni markkinatapahtuma museon myymälässä, jonne olen menossa myymään. Tervetuloa sinne!

1 kommentti:

  1. Mahtava talo ja kalustus taitaa olla aateliskoti olin huomaavinani vaakunan oven päällä. Odotin kutsujen vieraita näkösälle ja ennen kaikkea talon herrasväkeä.

    VastaaPoista