Powered By Blogger

torstai 5. marraskuuta 2015

Ruusulinna, korjauksessa taas kerran

Voi olla, että aihe Ruusulinna on "jo niin nähty", mutta ajattelin laittaa uusia kuvia sitä mukaa kuin korjailen taloa parin vuoden varastosäilytyksen jäljiltä. Muistin virkistämiseksi kaksi Saku Paasilinnan aikanaan ottamaa kuva talosta, jotta näkyy huoneiden sijainti. Ruusulinnahan on esitelty kirjoissa "Nukkekotielämää" ja "Hienoimmat nukkekotini".Ylimmässä kerroksessa olevissa huoneissa oli varastoinnin aikana käynyt hiiriä kuten aiemmin näyttämästäni kuvasta näkyi:


Revin kolmesta huoneesta nuo valkoiset kankaiset lattianpäällykset pois ja kotiopettajattaren huoneen lattian päällystin ohuesta viilusta leikatuilla "laudoilla".


Sen jälkeen opettajatar sai kantaa tavaransa sisään. Neiti on ostettu aikanaan Fanny ja Alexander-kaupasta. Pesutelineen olen tehnyt itse.


Sivustavedettävä sänky on Porvoon Antiikista, käsityö ja krusifiksi Englannista.Ikkunalaudalla "The Country Diary of an Edwardian Lady".


Matka-arkussa liinavaatteita (swapeista), kirjoja (Elina Kallilta) ja valokuva-albumi.Ruusulinnan Kappelin enkelipatsas jalustoineen ja iso risti ovat Lontoosta, käsin nyplätty pitsiliina ja koristereunus on tilattu Englannista Lynne Johnsonilta, vihreäjalkainen malja ostettu Tukholmasta, metallikannu ja pyöreä malja ovat Lundby-tarvikkeita. Raamattu löytyi aikanaan Maarianhaminasta ja oli ensimmäinen Ruusulinnaan ostamani esine - jo ennen kuin ensimmäinen seinäkään oli pystyssä.Ristipistotauluihin olen kirjonut 10 käskyä, kastemalja on kynttilänjalka, tuolit Chrysnbonin koottavat muovituolit.


Urut on koottu Chrysnbonin muovisesta rakennussarjasta.


Oven yläpuolelle kuuluu roikkumaan äitini rippiristi, mutta toistaiseksi se on vielä jossain niistä Monista laatikoista, joissa Ruusulinnan tarvikkeita on ollut varastoituna pari vuotta. Jostain se löytyy, joskus.7 kommenttia:

 1. Ihana, että herää henkiin hiirenkakkojen keskeltä (hih,hih, kuin fenixllintu tuhkasta, mistäs tuokin nyt tuli...?) - on ollut ilo nähdä tämä myös llivenä Lohjan museolla, kun kirjoissa sitä olin jo ihaillut. On tämä upea.

  VastaaPoista
 2. Mietinkin missä olen tämän nähnyt. ... Olisin ihaillut koko päivän, mutta isännän mukana ollessa se ei käynyt päinsä... huikea kokonaisuus! Kauanko olet sitä rakennellu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloin rakentaa Ruusulinnaa vuonna 1983 ja 4-5 vuotta rakentelin sitä. Sen jälkeen talo oli vielä vähän keskeneräinen (mm kattopäreet puuttuivat, samoin kuisti ja ulkoportaat), mutta 2004 tein sen sitten valmiiksi.

   Poista
 3. Onpa kaunis talo ja sisustus tuli niin harras olo olet hyvä rakentaja.

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista