Powered By Blogger

perjantai 7. joulukuuta 2018

Sinebrychoffin museon joulu

Sattumalta huomasin, että itsenäisyyspäivänä on Sinebrychoffin museossa (Bulevardi 40, Helsinki) opastuskierros "itsensä" rouva Fanny Sinebrychoffin (näyttelijä en-tiedä-kuka) seurassa. Kotimuseoon on ilmainen sisäänpääsy ja vieraita oli tuvan täydeltä. On vuosi 1904. Heti alkuun "rouva" kyseli, olivatko kaikki saaneet hevosensa mahtumaan hyvin pihaan ja oliko tallimestari ollut avulias. Paul-herra ei valitettavasti ehtinyt paikalle, hän oli Bukowskin huutokaupassa.
Sinebrychoffeilla on lukuisia huonekaluja ja muita esineitä, jotka ovat Suomessa ainutkertaisia. Vastaavia löytyy naapurimaiden hoveista ja linnoista.
 
 
Empire-salissa oli kuusi koristeltuna silkkipaperiruusuilla ja saimme kuulla tarinoita monista huoneen esineistä.
 


Loisteliaan kristallikruunun alla olevalle pöydälle oli katettu teepöytä samovaareineen. Sohvakalusto on alun perin venäläisestä linnasta.
 

 
Punaisen kustavilaishuoneen erkkeristä voi ihailla Bulevardilla kulkevia. Meille naisille opetettiin, miten voimme viestiä miehille viuhkan avulla. Tänne Fannyn suosikkihuoneeseenkin oli katettu herkkupöytä. Kahvia juotiin Kuznetsovin tehtaan ruusukupeista.
 


 
 Kierros päättyi ruokasaliin, jossa oli herkkuja monella pöydällä. Sivupöydällä pähkinöitä, rusinoita ja marsipaania. Leivonnaiset on tilattu Ekbergin kahvilasta, jonka asiakkaita Sinebrychoffit o(li)vat.
 
 
 
 
Upea krokaani tuoksui hurmaavalle.

 
Fannyn sanoin "Kauneus, Totuus, Hyvyys".
 
 
Illalla sitten kotona itsenäisyyspäivän juhlintaa hyvän ruoan ja linnan juhlien merkeissä. Kiitollisena itsenäisyydestä, veteraanien uhrauksista, rauhasta, vapaudesta, naisen ja äidin hyvästä asemasta.
 
 
 

 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti