Powered By Blogger

maanantai 12. syyskuuta 2016

Praha, osa 2

Perjantain ohjelmaan Prahassa kuului mm. tiilen maalaus. Kuudella eurolla saa ostaa tiilen, maalata sen ja jättää kehitysvammaisille rakennettavan rakennuksen materiaaliksi. Jokainen meistä jätti jonkun jäljen tiileen. Olivia aloitti Suomen lipulla ja päivämäärällä, minä piirsin auringon.

Toisella puolella jokea sijaitsevalla Petrinin kukkulalla on Eiffel-tornin pieneksi jäljennökseksi rakennettu näköalatorni. Muutama meistä kiipesi ylös, minä en. Huikeat näkymät ylhäältä näköjään oli.
Keskellä näkyy Vituksen katedraali, josta varmaan saa avun silloin kun oikein hatuttaa, potuttaa ja vimmatusti ottaa aivoon...
Keskellä Kaarlensilta.


Ylös Petrinin kukkulalle kuljetaan köysiratajunalla ja ylhäällä on upeat puutarhat.


Muut jatkoivat matkaa muualle, minä lähdin kälyn kanssa kävelemään ylös linnavuorelle. Menomatka oli jatkuva ylämäkeä, alas tultiin toista kautta portaita pitkin. Upeita rakennuksia riitti pitkin matkaa. 

 Herkkukauppoja matkan varrella...
...ja kyllä: Choco Beer, suklaaolutta! Pakkohan sitä oli ostaa pullo, mutta ihan tavalliselta oluelta se valitettavasti vain maistui.Kaarlensilta alkaa toisesta päästä Siltatornista. Yli 600 vuotta vanhan sillan varrella on kauniita maisemia. Kyllä joki tekee kaupungista kuin kaupungista kauniimman.


Lauantaina päätimme kälyn kanssa fiksuina lähteä katsomaan Josefovin juutalaiskaupunginosaa Prahan vanhassa kaupungissa. Lauantaina?? Niinkuin en tietäisi, että se on juutalaisten pyhäpäivä! Joten eipä ollut auki sen enempää synagoogat kuin vanha hautausmaakaan. Pääsimme sentään kurkkimaan Euroopan suurinta ja parhaiten säilynyttä juutalaista hautausmaata aidanraoista ja synagoogia ulkopuolelta.Hautausmaan vieressä sijaitseva seremoniasali.
Yksi toivekohteistani Prahassa oli Alfons Mucha-museo, josta ostin muistoksi neljä kirjanmerkkiä, jotka esittävät sarjaa neljästä vuodenajasta. Mietin pitkään valitsisinko sittenkin sarjan neljä vuorokaudenaikaa ja sitten Prahasta lähtiessä löysinkin lentoaseman myymälästä suklaalevypakkauksen, jossa on vuorokaudenajoista kuvattuna kolme. Täydellistä!


Onko tämä todella sitä, mitä etiketissä lukee: cannabis-olutta?? "Traditional Czech lager blended with cannabis blossoms"! Samassa minimarketissa myytiin myös pieniä cannabis-suolakeksejä. Mitähän tyttöjen luokkakavereiden vanhemmat olisivat ajatelleet, jos tytöt olisivat tuoneet vähän tuliaisia...!?


Tytöt löysivät Prahasta monenlaisia toivevaatteita. Entä minä? Minä ostin nämä: ylärivissä on maisemakuvilla varustettuja suklaita, niiden alla Mucha-suklaalevyjä, ympärillä...ai niin, suklaita ne on kaikki!


Ihana Praha, tänne on tultava uudelleen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti